2014 m. poledinės žūklės sezono atidarymas

      Sveiki kolegos (tiek tie, kurie jau lipo ant šiomečio ledo, tiek tie, kurie dar tušti , ,,neatsidarę”). Gavau iš kolegų velnių, kad traukiam ešerius, lydekas ir su niekuom nesidalinam informacija, įspūdžiais. Taigi…
Praėjusį šeštadienį atidarėm (visom prasmėm:) ) naują poledinės žūklės sezoną. Tiek Alytuj, tiek jaučiu ir visoj Lietuvoj jau paryčiais vyko baisinis sujudimas, žvejybos parduotuvese eiles. Visi tik ir gaudė info, kur kas jau sedi, kas ka pagauna. Išgirsti varinatai – Darsūnų kanalai, Žaltytis, Aniškis ir kiti. Kaip parodė šeštadienio vakaro rezultatai, daugelio laimikiai nebuvo įspūdingi. 
     Mes traukėm savais keliais  -kryptis – link Vilniaus, nedidelis, negilus (1-2 metrai) ežeriukas. Užlipom. Ledas ant jo labai jau prieštaringas – vietom 5-7cm, kitur dūrus peikena – ji  nueina stačiai, be sustojimu. Tose vietose ledo storis tiesiekia 3 cm (idienojus matem , kaip vienas musiskiu ir vienas prašalaitis įlūžo (nors ir perspejom ji kelis kartus, kad ten neitu. Bet jam matai px – jis su neskestanciu kostiumu ir nagais – ektremalas blin). Kibimas neblogas  -kas gaudė su balansyrais, pagavo po pora lydeku. Kas ešerius – irgi neliūdėjo. Tik su ešeriais politika tokia – eini per eketes, pagauni 1-2 labai greitai atsiliepiančius eserius ir eini iskarto į sekančią eketę, nes daugiau nekimba nors ir kiek besėdėtum.
  Gaila, neturėjau fotoaparato įspūdžiams įamžinti, bet buvo kamera ir susukta laida ,,Apie žūklę”, kurią bus galima pamatyti šį šeštadienį per BTV 9.30h.
      Šiandien apturėjom tame pačiame telkinyje antrą žvejybą. Ledas jau gerokai sutvirtėjęs – vietom 10-12cm, kitur 5-7cm. Rezultatai panašūs. Kolega gaudė balansyrais (išgręžė apie 80 ekečių)  -pagavo 
3 įskaitines lydekas.

Aš su kitu kolega pagavom po panašų kiekį ešerių.

Be to lydžiai mums dar nukando kelias avižėles. Vieną lydeką su 0,08mm valu buvau pakelęs iki eketes viršaus, bet nukando. Anot veliau paskambinusio kolegos Eimanto – šitas ežeriukas tikrai lydikinis – jis matęs, kai ten žvejai ištraukę ir 7kg ir 10 kg lydekas.
Šeštadienį jau judėsim ant vieno didžiausių Dz0kijos ežerų, Vaikysimės tėtukus. SEKITE INFO.
  

PASTBĖJIMAS: vandens telkiniai šąla nuo šiaurinės-rytinės pusės – ten ledas tvirčiausias. 
ATKREIPKITE DĖMESĮ : praktiškai visais metais pietinės ir vakrarinės telkinių pusės būna silpniausios – ten ledas ploniausias. Ant pirmledžio itin pavojingas.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =