Vobleriai

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.01.27, 20:04

Labai kibus Sebile Splasher – „buožgalvis“

Paveikslėlis

Visiems Spiningistams, kurie domisi visokiomis žvejybinėmis naujovėmis žūklės pasaulyje o ir visokiais neįprastais masalais Patriko Sebile vardas daug ką pasako. Jo „ pavardiniai“ vobleriai (gaminami su ženklu Sebile) skiriasi ne tik aukštu kibumu, bet ir neįprasta savo išorine forma,iš karto krenta į „akį“ vos tik pamačius. Sumaišyti Sebile masalą su kokiu nors kitu praktiškai neįmanoma, na nebent su kokiu nors kinietišku klonu, kurių atsiranda parduotuvėse vis daugiau,taip galima ir susimaišyti. Bet ir čia užtenka tik paimti voblerį į rankas ir iš karto viskas stoja į savo vietas – jeigu „pseudo“ – Sebile vobleriai, savo forma niekuom nesiskiria nuo originalo tai, lyginant kokybę pas klonus kol kas labai,labai blogai. Kaip ir tarp Sebile voblerių taip ir tarp kitų žinomų firmų masalų yra klonai kurie palyginus ir pabandžius daug kuom skiriasi nuo analogų. Taigi apie originalų neturinti kol kas klonų voblerį – poperį – Sebile Splasher, ir bus aprašyta šiame straipsnyje.

Modelių eilė

Splasher serijoje masalai yra keturių dydžių – 52, 72, 90 ir 120 mm. Su šiais svoriais, 5, 10, 17,4 ir 42 gramų. Toks didelis modelių eiliškumas leidžia išsirinkti sau tinkamą masalą kurį galima pritaikyti visuose atvejuose, nuo gaudymo kaprizingo ešerio kur nors nežinomame ežere iki trofėjinės lydekos ir net jūrinės žūklės (jūrinei žūklei puikiai pritaikytas yra pats didžiausias modelis).

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Išorinis vaizdas

Kaip ir sakiau, Splasher galima pavadinti „originalu“ netgi tarp neįprastų Sebile masalų. Na o nuo kitų poperių jis skiriasi radikaliai. Masalas „įvaldęs“ nelabai įprastą kūno formą – prispaustas iš apačios ir iš viršaus kūnelis pereina į konusinės formos galvą, kuri „užsibaigia“ įspūdinga išsižiojusia burna, kuri ir yra tas šaltinis kad,poperis išgautų tuos nepakartojamus „bulbt“ garsus. Lyginant bendrus kūno gabaritus „Žabtai“ šio poperio ištiesų atrodo įspūdingai ( šios gerklės diametras pusantro karto didesnis nei pats kūno aukštis). Labai „atkreipia“ į save dėmesį ir trikampis kylis, kuris randasi šalia pilvinio trišakio,kuris jeigu tikėti gamintojais tarnauja tam kad,palaikyti voblerio stabilumą.
Didelė spalvų gama kiekvienam voblerio tipui,labai įvairi, net pats mažiausias vobleriukas turi devynių spalvinimų gamą,o 120mm. Poperis gaminamas tik trijų spalvinimų gamoje. Vis gi,vargu ar tai galima laikyti įda – Juk paviršinių masalų spalvos visai nekenkia ir netrukdo mažesniam žuvų sugaunamumui,čia juk didesnę rolę vaidina pats poperio darbas nei spalva. Spalvos patiekiamos įvairios – nuo natūralių spalvų iš serijos Evidence ir firminę gamą turinčią Possessed su blizgučiais, plaukiančiais specialiame aliejiniame skystyje, iki „rėkiančių“ atspalvių iš serijos Japan Color.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Faktiški masalų dydžiai šiek tiek skiriasi nuo rąšomų ant pakuotės (didesni pora milimetrų). Yra ir nedidelių skirtumų tarp tų pačių masalų spalvinimų ir modelių. Todėl kad bandomi buvo 52mm. Ir 90mm. Turintys vobleriai tai kalba eis būtent apie juos. Aišku,tie skirtumai yra minimalūs ir liečia tik galinę trišakio ąselę ir pilvinę (apatinę). Jeigu pas didesnį masalo modelį galinė kilputė randasi pačiame voblerio gale,o priekinė –apačioje ir išdėstyta vertikaliai, tai pas mažesnį poperį Splasher kilputę randasi šone,o horizontali priekinė, apytiksliai vos ne per vidurį šio poperio.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Matomai padaryta dėl to kad mažesnis vobleris dirbtų stabiliau – patyrusiams spiningistams labai gerai žinoma kad, nedideli vobleriai iš viso dirba nelabai stabiliai, neskaitant didesnius modelius kurių animaciaj nesukelia jokių papildomų problemų,ko negalima pasakyti apie daugumą mažūjų poperių. O čia Sebile ir yra tai kad išspresta stabilumo problema. Pas aprašomus modelius yra dar vienas skirtumas nors jį yra sunku priskirti prie išorinio vaizdo) – didesnis voblerio midelis dagamintas labiau ‚triukšmaujantis“ su „traškučiu“ o štai, 52 –milimetrinis modelis – „tylus“ be papildomų šratelių. Poperiai Sebile Splasher „apginkluoti“ aukščiausios kokybės trišakiais - Owner, 52 mm. masalas – su Nr.8. o 90 – milimetrinis su Nr.2 kabliukais.

Naudojimo įpatybės


Pirmoje eilėje tam kad kalbėti apie gaudymo techniką su Splasher, reiktų turbūt pasakyti porą žodžių apie rekomenduojamus jais gaudyti įrankius. Mano nuožiūra optimaliausias variantas bus meškerykotis turintis iki 6 pedų ilgį (apie 180cm), greitos arba labai greitos akcijos. Tokie meškerykočiai leidžia išgauti maksimalią masalo kontrolę, o būtent naudojant Splasher tai labai būtina. Principe galima panaudoti ir ilgesnius spiningų modelius ( aš pavyzdžiui gaudžiau su spiningu turinčiu 7,5 pėdas ( apie 205cm), bet, čia jau gali iškilti kaip paaiškėjo,sunkumų su animacija,ir įpatingai gaudant nuo kranto. O štai kad spiningas turi būti labai kietas tai – faktas, tai leis pravesti masala labai aštriais judeisias ir šuoliukais, kurie kai kuriuose atvejuose bus net privalomi. Labai gerai jei spiningas turi „atsargą“ svorio testui, tam kad spiningas nelūžtų darant staigius ir aštrius judesius. Čia labai tiktų taip vadinamieji tvičinginai spiningų modeliai skirti bassams gaudyti, čia dar svarbus aspektas tas kad, spiningo viršutinė išmetamoji riba viršytų pusantro, du kartus pačio masalo svorį.

Paveikslėlis


Metimo distancija Splasher masalo labai skiriasi nuo jo dydžio. 90- tas modelis parodė labai teigiamus skrydžio parametrus. (sprendžiant iš svorio, šratelis „traškutis“ dar ir balansuoja masalą skridimo momentu). O štai poperis su 52 mm. Ilgiu,tai jau artimiems metimams skirtas modelis, pagal atrodantį užmetimo metražą šis vobleris visai nesimeta,vidutiniškai su juo galima tikėtis užmesti 12 – 15 metrų. Nors iš tikrūjų tokio metimo pilnai užtenka. Na o didelį modelį labai norint manau galima užmesti ir 35 – 40 metrų, kas leidžia per vieną metimą apgaudyti platesnę ekvatoriją.
Vandenyje masalas užima horizontalę padėtį, be to iškiša iš vandens ketvertį savo kūno. O toliau prasideda pats įdomumas – poperio animacija. Aišku,pirmoje eilėje žvejas iš šio poperio laukia klasikinio poperio darbo – „bulkų“ ir fontaninių taškymusi. Ir tam visam šis Splasher vobleris pritaikytas, bet pritaikant vieną instrukciją – šuoliukai turi būti labai aštrūs, panašius labiau ne į šuoliukus bet į smūgius. Lengviausia tai išgauti,palenkti šiek tiek meškerykotį į priekį ( ir atpalaiduoti tokiu būdu šiek tiek valo), o po to staigiai truktelti meškerykotį žemyn su amplitude 15-20 cm. Stambiems masalams ir 10-12 cm – smulkiems. Šiuo atveju voblerio priekinė dalis praryja didelį burbulą oro, ir tada pasipila į visas šalis vandens purslai ir išgaunamas labai garsus „bulbt“. Jeigu 52mm. Turinčio voblerio garsą galima būtų sulyginti su ešerio medžiokle tada kai jis atakuoja mailiuką vandens paviršiuje,tai, didžiojo „bulbt“ labiau primena į vandenį krentančios plytos garsą. Darant ‚poperinį“ pravedimą labai rekomenduotinos pauzės kurios daromos 2 - 4 sekundes, tam kad, vobleris suspėtų vandens paviršiuje užimti vėl tinkamą poziciją išgaunant sekančiam „bulbt“. Darant labai dažnus šuoliukus „bulbt“ jau gaunasi ne visai tokie garsūs nes vobleris nespėja užimti tinkamos pozicijos vandens paviršiuje, todėl tai jau nelabai vilioja žuvis kurios maitinasi netoli vandens paviršiaus.

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Galima ir kita animacijos technika. Ji susideda iš tokių pat aštrių ir trumpų bet jau labiau dažnų trūktelėjimų. Kaip aš, ir sakiau poperis tada skeidžia jau labiau tylesnius garsus, o ir paty svandens purslai jau ne tokie dideli, bet už ta pats masalas savo elgesiu tampa labai panašus į Yoker‘į, judantį „gyvatėle“. Todėl reikia turėti galvoje kad, „labiau tylūs garsai“ iš principo labai jau panašūs į kitų firmų gaminančių poperius garsą. Taip kad net ir tada vobleris nepraranda savo gerūjų „poperinių“ savybių. Na o daromas voblerio „bulbt“ ir zigzaginiai judesiai papraščiausiai daro stebūklus, išerzindamas plėšrią žuvį net ir pačią pasyviausią ir priversdamas ją pulti. Turbūt šį pravedimą ir reiktų laikyti pagrindiniu – jis sėkmingai privilioja ešeius,ir lydekas,o labiau“triukšmaujantys“ „bulbt“ kai kada gali ir visai išbaidyti žuvį, įpatingai tai liečia „dantytasias“. Ir žinoma kad neivyktų praradimų tam reikalui reikėtų nedidelio metalinio pabadėlio apie 8-10 сm.
Na ir pabaigai,turbūt, reiktų pasakyti apie sferą kur galima būtų panaudoti šie vobleriai. 52mm. Modelis – visų pirma tai ešerinis modelis,kuris labaiu manau pasiteisins tokiuose „užpresuotose“ vietose kaip tvenkiniai aplink Kauną. Vizualiai šis poperis yra vaizdžiai mažesnis prieš kitus voblerius su tariamais tokias pačiais dydžiais, kas yr abe galo svarbu gaudant labai baikščias ir „užspaustas“ žuvis. Pavyzdžiui Nevėžyje ir kai kuriuose tvenkiniuose aplink Kauną, pasižyminčiuose baikščiais ešeriais, šis poperis dirba netgi tada kai, kiti ešeriniai masalai visiškai „tyli“. Nereiktų pamiršti ir to kad išskiriant iš kitų visų konkurentų darbas su šiuo vobleriu yra pats papraščiausias,ir nereikalaujantis didelio mokslo. Dar viena žuvis, aktyviai besidominti Splasher 52 FT – tai raudė, kurių be galo daug mūsų vandenyse. Turbūt, ji ir bus pagrindinė auka kuri susidomės šiuo poperiu ( gaudant ešerius manau reiktų rinktis modelį turintį 72mm). Šio masalo dydis – pilnai „raudinis“, o nedideli trisakiai kabliukai labai dažnai gelbsti nuo tuščių ir atsargių „raudinių“ kibimų. Na ir iš trišakių kabliukų ne taip jau lengva bus žuviai ištrūkti.

Paveikslėlis


Na o Splasher turintis 90 mm. Ilgį – Tai jau pilnai lydekinis poperis, ir tai vargu ar kas nesutiks su tuo. Todėl jį galima panaudoti įvairiuose vandenvietėse – nuo pačių „kaprizingiausių“ iki „žvejybinių eldorado“ su dideliu žuvies kiekiu. Lydeka ant jo papuola pati įvairiausia – nuo pusės kilogramo „šaudyklių“ iki ekzempliorinių sverenčių kelis kilogramus. Vienintelis įspėjimas – gaudant „dantytasias“ ne visada reiktų stengtis išgauti pačius garsiaussiu šio poperio garsus – kaip aš jau ir minėjau ankščiau tai kai kada baido šią žuvį. Bet už tai šie garsai tiesiog nepaprastai vilioja pačio įvairaus dydžio ešerius. Kai kada ant 90-to modelio kabliukų „sėda“ ir „dryžuočiai“ turintys tokį patį kaip masalas dydį. Na o ešeriai nuo 250 - 300 gr. – pilnai eilinė ant šio didelio voblerio pagaunama žuvis,ir įpatingai ten kur ešeriai yra praktiškai pasyvūs.

Paveikslėlis

Štai va toks tai įdomus Patriko Sebile masalas. Pradžioje buvo bandomas pagaminti jūrai skirtas vobleris,bet laikui bėgant poperis mažėjo, tai leido jį panaudoti pačiuose įvairiuose žvejybos sąlygose ir gaudant pačias įvairiausias žuvis. Aišku vargu ar galima jį pavadinti masalu“NR – 1“ ( mano akims tai tokio masalo nėra ir negali būti), bet bereikalingu spiningisto arsenale jo tikrai laikyti nereiktų. Na o voblerių dydžių gausa ( pav. 52, 72 ir 90 mm.) leis pasijusti pilnai apsiginklavusiu net tada kai žuvis nėra labai aktyvi.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Pelekaz
Pranešimai: 421
Užsiregistravo: 2012.02.17, 20:31

Re: Vobleriai

Standartinė Pelekaz » 2013.01.27, 20:09

Rekiantis hipopotamas :mrgreen: idomus poperis ;)
Esme musyse...

tomaaazas
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 2012.11.19, 23:04

Re: Vobleriai

Standartinė tomaaazas » 2013.01.27, 20:17

sitie salmo vabaliukai turetu ne viena nemuno sapala ar mekne sudomint.atrodo tikrai rimtas ginklas

Owner
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2013.02.21, 11:46

Re: Vobleriai

Standartinė Owner » 2013.02.21, 12:18

Sveiki uzketeja zvejai.As spiningavima dar naujokas tad labai noreciau kad man padetume.Gavosi taip kad draugas isvyko gyvent i uzsieni o jis megejas spiningaut ir savo irankius padovonojo man,kad jam nereiketu tasyt daug bagazo jis jau nebegrys cia,tai va as kaip naujokas ka jus galit pasakyt apie sios daiktus ar uztex ju siam sezonui ar reiketu dasipirkt kasko ? Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us .Beja zvejosiu ilankose,Nery,karjeru prudose,nedideliose upeliose,gaudysiu eserius,lidekaites na iki kokiu 2-3 kg ir salacius,nu dar bandysiu kovo men upetakiu daug apie jos skaiciau ir netoli namu yra upelis nedidukas 3-5 metru plocio kur jie gyvena,ir dar kotas jo Shimano Catana Sensetyve CX MS 2.70m 5-20gr berots rytes Shimano ExegeFC 2500 ir Shimano CatanaRB 2500.As kaskaip noreciau mazesnio dar spiningelio kokio 2.40 L 3-15 gramu gal ka patarsyt iki 200lt.dekui uz pagalba :)

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.02.21, 17:35

Skambini siuo numeriu,arba rasai elektronini laiska..
Atsiliepusiam zmogui kitame laido gale rimtu veidu isdestai savo vargus ,jis manau tikrai patars,o jei mokesi graziai su intonacija kalbet,pades ir issirinkti ir padarys nuolaida .. ;)

Tel.: +370 640 69444
El.paštas: info@spiningavimas.lt


...O kas liecia masalu...nu ju niekada - nebuna per daug ........ :lol:
Paveikslėlis

Pikehunter
Svetainės adminas
Pranešimai: 2119
Užsiregistravo: 2009.04.22, 10:41

Re: Vobleriai

Standartinė Pikehunter » 2013.02.22, 12:03

to Owner. Pagal voblerius matosi, kad tavo draugas pagrinde gaudė nuo kranto upej. Tai jei ir tu tokiu būdu toliau gaudysi tai manau pradžiai užteks. Dar papildomai gali dasipirkti valgomu gumu (tinka eseriams, starkiams, lydekoms)
http://parduotuve.spiningavimas.lt/68_keitech ir galvakabliu ir ceburasku http://parduotuve.spiningavimas.lt/210-kulkos-svareliai
O jei keisi zvejybos būda tai ir masalai kitokie reikalingi
O siaip kaip Antistaticas gerai sake, kad masalu niekada nebuna per mazai

Mantas
Pranešimai: 329
Užsiregistravo: 2010.05.24, 18:55

Re: Vobleriai

Standartinė Mantas » 2013.02.24, 14:27

Algi kam tos valgomos gumos? nebent karjere gaudysi, Nery nepasiteisines reikalas :)
Owner pirmoj nuotraukoje, nei vieno nera tinkamo voblerio gaudyt Neryje. Antroje foto yozuri l-minnow melynas, pavasary is nersus lydekom. Gaudai ilankelese, kur gylis max iki 1,5m. Zalias l - minnow "upetakiukas" vasara palei zoles sapalus gaudyt, mepssai
upetakiam gal tik baltas tinkamas, nors priklauso nuo upelio spalvos, gyvenanciu gyviu ir t.t.
o siaip su mepssais nery, kur akmenynai, medziu nuovartos, slenksciai tai eseriu juros :)

Siaip galesim kartu palekti pabraidyt po neri.

o del upetakinio spiningelio ieskokis nuo 1/3g iki 8g jis grakstesnis smagiau pasiduoda masalas.
upej gaudant nuo kranto spinas minimum turetu but nuo 2,8m

cia mano asmenine patirtis ir nuomone

Mantas
Pranešimai: 329
Užsiregistravo: 2010.05.24, 18:55

Re: Vobleriai

Standartinė Mantas » 2013.02.24, 14:28

Antistatikai gal matei gruodzio menesio zukles zurnala? ten pristatinejo blizges ir cikadas, bet zurnalo nenusipirkau tik pavarciau ir video paziurejau kur ta naujove Qr reader'io reikia. Gal turi info apie tas cikadas? nes niekur nerandu.. ;/

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.02.24, 15:02

Siaip LT zurnalu neperku nes nematau ka ten skaityt? apatr tik paveiksliukus paziuret ...tas pats per ta pati,metu metus.. :mrgreen:
totalus 5 LT monetos ismetimas... ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.02.24, 15:08

antistatic333 rašė:Siaip LT zurnalu neperku nes nematau ka ten skaityt? apatr tik paveiksliukus paziuret ...tas pats per ta pati,metu metus.. :mrgreen:
totalus 5 LT monetos ismetimas... ;)

Kas liecia cikadas,asmeniskai jomis negaudau visai,nesakau kad blogas masalas ar panasiai,nu bet man asmeniskai neatneses rezultatu ,taigi as jais kaip ir nesidomiu visai,savo labai kukliame masalu rinkinelyje turiu gal tik kokias dvi cikadas kurio beje tik guli ir ziuri i mane kada jas suslapinsiu... :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.02.24, 15:09

Mantas rašė:Algi kam tos valgomos gumos? nebent karjere gaudysi, Nery nepasiteisines reikalas :)
Owner pirmoj nuotraukoje, nei vieno nera tinkamo voblerio gaudyt Neryje. Antroje foto yozuri l-minnow melynas, pavasary is nersus lydekom. Gaudai ilankelese, kur gylis max iki 1,5m. Zalias l - minnow "upetakiukas" vasara palei zoles sapalus gaudyt, mepssai
upetakiam gal tik baltas tinkamas, nors priklauso nuo upelio spalvos, gyvenanciu gyviu ir t.t.
o siaip su mepssais nery, kur akmenynai, medziu nuovartos, slenksciai tai eseriu juros :)

Siaip galesim kartu palekti pabraidyt po neri.

o del upetakinio spiningelio ieskokis nuo 1/3g iki 8g jis grakstesnis smagiau pasiduoda masalas.
upej gaudant nuo kranto spinas minimum turetu but nuo 2,8m

cia mano asmenine patirtis ir nuomone

Mantai gumos ir upej dirba tik ne lasekam aisku ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Pelekaz
Pranešimai: 421
Užsiregistravo: 2012.02.17, 20:31

Re: Vobleriai

Standartinė Pelekaz » 2013.02.24, 15:14

Kas liecia cikadas, tai pvz lenkai sekmingai jomis gaudo is po ledo, ypac tom mikro cikadom. Kelias turiu, ir mazas, ir didelias, deja, bet per keleta zukliu neapzuvinau nei vienos. Galbut nezinau gero pravedimo, galbut reikia pauzes daryt. Tai va, dar neatradau joms teisingo pravedimo budo.
Esme musyse...

Mantas
Pranešimai: 329
Užsiregistravo: 2010.05.24, 18:55

Re: Vobleriai

Standartinė Mantas » 2013.02.24, 15:25

buvau praeita savaite pas savus zukles parduotuveje, chebra pirmo williams blizges 9-11cm ilgio, Rusijoje ant mariu su tokiom varo ;)

Kas liecia gumos, tai arcia vilniaus juos neveiksmingos, nes labai akmenuoti ruozai, galvakablis tarp akmenu sedi ir vsio :)

bet sia vasara bandysiu ir pats su mikrikais, tik neatsimenu tikslaus termino, galvakablis ne su istisiu kabliu, o per kilpa (svoris + kilpa + kabliukas) . Toks drop shot efektas, turetu pasiteisint tiek plesrunams tiek baltai zuviai :P

Mantas
Pranešimai: 329
Užsiregistravo: 2010.05.24, 18:55

Re: Vobleriai

Standartinė Mantas » 2013.02.24, 15:27

Pelekaz rašė:Kas liecia cikadas, tai pvz lenkai sekmingai jomis gaudo is po ledo, ypac tom mikro cikadom. Kelias turiu, ir mazas, ir didelias, deja, bet per keleta zukliu neapzuvinau nei vienos. Galbut nezinau gero pravedimo, galbut reikia pauzes daryt. Tai va, dar neatradau joms teisingo pravedimo budo.



kur antistatikas buvo numetes cikada, zuveliokas + mepso lapelis, rusai tik su jais gaudo salacius, Lietuvos prekyboje buvo spro pasirodzysios, bet svoriai nerealus 25g, turejau kol nenutraukiau, zuvis domisi atsivija bet negriebia :evil:

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.02.24, 15:56

Na matai Mantai,dzigaujant galima akmenuotose vietose paprasta galvakabli pakeist i sistemele,jei ruozas labai akmenuotas labai gerai "praeina per tokius ruozus "kulkos" kas liecia galvakablius jie ir yra laikomi patys kaip o labiausiai uzsikabinantys is visu dziginiu sistemeliu,nemanau kad neris ties Vilniumi yra labai jau kitokia nei Kaune,yra gi uzutekiai,ilankos visokios,posukiai,ar tu iskirtinai drozi tik atvirame vandenyje? :?:
Paveikslėlis

Pikehunter
Svetainės adminas
Pranešimai: 2119
Užsiregistravo: 2009.04.22, 10:41

Re: Vobleriai

Standartinė Pikehunter » 2013.02.25, 18:30

Mantas rašė:Algi kam tos valgomos gumos? nebent karjere gaudysi, Nery nepasiteisines reikalas :)
Owner pirmoj nuotraukoje, nei vieno nera tinkamo voblerio gaudyt Neryje. Antroje foto yozuri l-minnow melynas, pavasary is nersus lydekom. Gaudai ilankelese, kur gylis max iki 1,5m. Zalias l - minnow "upetakiukas" vasara palei zoles sapalus gaudyt, mepssai
upetakiam gal tik baltas tinkamas, nors priklauso nuo upelio spalvos, gyvenanciu gyviu ir t.t.
o siaip su mepssais nery, kur akmenynai, medziu nuovartos, slenksciai tai eseriu juros :)

Siaip galesim kartu palekti pabraidyt po neri.

o del upetakinio spiningelio ieskokis nuo 1/3g iki 8g jis grakstesnis smagiau pasiduoda masalas.
upej gaudant nuo kranto spinas minimum turetu but nuo 2,8m

cia mano asmenine patirtis ir nuomone

Mantai, kam tas metalas, jei yra valgomos gumos :lol: As su jom sekmingai ir Nemune, ir Mariose ir ežeruose gaudau. Ypač ešerius. Ešerių dydžiai (iskaitiniai nuo 300 iki ... kg, neretas 0,5-1kg) paskutinius 1-2 metus padideję. Nezinau ar del to, kad šiaip ju padaugejo ar del to, kad valgomom gumos mokinames gaudyti

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.02.25, 20:11

....Nors cia ir vobleriu tema bet pridursiu...Idomu kiek zveju yra sugave su vartiklemis eseriu ir sulyginimui kiek su guma? manau akivaizdus skaiciai,taip neneigiu kad metalas kai kada isgelbeja,ypac rudeni bet tik ne eseriams sis masalas (nekalbu apie mikro vartykleles) nes tai visiskai kita masalu rusis ,darbas,o kita ko labai pradeda prigyt ir pas mus tos mazosios vartikleles. ;)
Paveikslėlis

Pikehunter
Svetainės adminas
Pranešimai: 2119
Užsiregistravo: 2009.04.22, 10:41

Re: Vobleriai

Standartinė Pikehunter » 2013.02.25, 22:29

antistatic333 rašė:....Nors cia ir vobleriu tema bet pridursiu...Idomu kiek zveju yra sugave su vartiklemis eseriu ir sulyginimui kiek su guma? manau akivaizdus skaiciai,taip neneigiu kad metalas kai kada isgelbeja,ypac rudeni bet tik ne eseriams sis masalas (nekalbu apie mikro vartykleles) nes tai visiskai kita masalu rusis ,darbas,o kita ko labai pradeda prigyt ir pas mus tos mazosios vartikleles. ;)

Nu as pagaves ir ant vartikliu rimtu eseriu (link kilo), bet tai greičiau buvo fuksai. Ant valgomu tikslingai gaudant, visai kitas rezultatas. O ant mepsu tai nedaug paemes eseriu. Daugiau lydeku

vivingra
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2013.02.25, 23:38

Re: Vobleriai

Standartinė vivingra » 2013.02.25, 23:38

"Su Vivingra man sekasi"

‎!!!Dėmesio!!! Vivingra skelbia foto konkursą"Su Vivingra man sekasi" Tapk Vivingros draugu Facebook profilyje,siųsk savo ir savo laimikio pagauto ant Vivingros masalo foto adresu vivingra@gmail.com ir išsirink Vivingros produkcijos už 100litų.Konkursas vyks iki liepos 1dienos.Sąlyga tik viena,nuotraukoje pagauta žuvis turi būti pagauta ant Vivingros masalo kuris matytusi ir foto.Sėkmės

saulius67
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2012.03.01, 18:33

Re: Vobleriai

Standartinė saulius67 » 2013.02.27, 16:01

siandien neturedamas ka veikt savo turimiems visiems voblikams nusukinejau ziedelius is nosies ,ar netures tai itakos ju darbui

Vartotojo avataras
Aivaras
Pranešimai: 1024
Užsiregistravo: 2009.11.09, 18:38
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė Aivaras » 2013.02.27, 16:45

nebus blogiau, o jei twitchini tai bus tikrai į naudą

saulius67 rašė:siandien neturedamas ka veikt savo turimiems visiems voblikams nusukinejau ziedelius is nosies ,ar netures tai itakos ju darbui

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.03.05, 20:54

Kompanijos Owner C'ultiva vobleriai

Paveikslėlis

Owner kompanija gaminanti C'ultiva masalus, kurių kokybė nei kiek nenusileidžia žinomiems šios Japonijos firmos kabliukasms. Šie masalai tiesiog nepakartojami, nes į jų gamybą idėta labai daug darbo, laiko ir medžiagų. C'ultiva masalai „apginkluoti“ trišakiais Owner Cutting Point kabliukais, Ekskliuzyvine Living Eyes, akių imitacija, su imontuotu barškučiu ir nepakartojamu paviršiniu spalvinimu kurį atspindi viduje įmontuota folga. Savo užvedančiu žaidimu vobleriai C'ultiva suvilioja bet kokią žuvį – pulti, o trišakis kabliukas Cutting Point neleidžia užkibusiai žuviai pasprukti.

Paveikslėlis

Tam kad įsitikinti šios C'ultiva kompanijos voblerių kibimu, reikia tik pabandyti jais gaudyti. Paprasčiausiai tik užmeskite masalą ir viskas,visą kitą jis padarys už jus... (juokauju). Šiandieną žvejyba yra brangus malonumas. Valties įsigijimas, spiningo pirkimas, ritės, valai, masalai o kur dar pačios išlaidos važiavimui į žūklę – viską susumavus išeina gana solidi suma. Todėl iškyla klausimas – ar yra kas nors svarbiau kaip pats masalas, kuris vilioja žuvis, išlaiko užkibusią žuvį ant kabliuko ir papildo jūsų sugautų laimikių kiekį?

Paveikslėlis


Atsakymas akivaizdus: kitą kartą, kai jūs išsiruošite į žvejybą, pasiimkite su savimi apginkluotus geriausiais pasaulyje kabliukias Owner, voblerius C'ultiva – šie masalai pritaikyti duoti pačius geriausius šansus sėkmei.

Rip'n Minnow 65

Paveikslėlis


Šis masalas turi neutralų plūdrumą, todėl skęsti pradeda pravedimo metu, o pauzės momentu tarsi pakimba vandens plotmėje. Rip'n Minnow apginkluotas paslankia svorio sistema kuri taip pat yra tarsi barškutis skleidžiantis garsus pravedimo metu. Šviesos atspindžio sistema iš folgos atmuša šviesos blyksnius, ir tai yra laikoma papildomu viliojimo faktoriumi. Ekskliuzyvinės Living Eyes akys. Du trišakiai Owner Stinger-31 Cutting Point.

Rip'n Minnow 70

Paveikslėlis

Patraukli besimaitinančios žuvelės imitacija, kuri užveda savo žaidimu traukimo ar šuoliukų momentu. Netgi pravedant šuoliukais šis masalas grimzta į 1,5m. o turintis neutralų plūdrumą, visada išlieka vandens plotmėje , pauzės momentu. Masalas turi šviesos atspindžius iš folgos ir apginkluotas dviem trišakiais kabliukais - Owner ST-31 Cutting Point.

Rip'n Minnow 80SP/112SP

Paveikslėlis

Šis ‚“minnow“ tipo vobleris su neutraliu plūdrumu, pravedimo metu labai energingai neria gilyn besivartydamas į šonus. Tinka gaudyti tiek mėtymui nuo kranto ar iš valties, o taip pat ir „trolingui“ gėlavandeniame vandenyje ar jūroje. Turintis Living Eyes akis, įmontuotu barškučiu, reflektorinę šviesos atspindžius atmušančią holograminę folgą, o taip pat ir du trišakius, Owner ST-41 Cutting Point.

Gobo Popper 60

Paveikslėlis

Puikus paviršinis masalas su akcentuotu žaidimu. Pravedant skleidžia garsus ir išstumia vandens čiurkšleles. Turi įmontuotas Living Eyes akis, paslankią svorio sistemą, kuri taip pat atstoja ir barškutį, masalas apginkluotas dviems trišakiais kabliukais Owner ST-31 Cutting Point.

Tango Dancer 95

Paveikslėlis

Paviršinis masalas kuris metimo metu, skrenda kaip kulka, o pravedant labai viliojančiai šoka vandens paviršiuje ir suvilioja net labai vangiai nusiteikusį plėšrūną. Tinka gaudymui tiek gėlame tiek sūriame vandenyje. Masalas su Living Eyes akimis, su barškučiu rezonatoriumi ir dviems trišakiais kabliukais Owner ST-41 XX Strong Cutting Point. Masalas taip pat turi atspindintį holograminį strūktūrizuotą paviršių.

Paveikslėlis

Tango Dancer 115

Paveikslėlis

Paviršinis masalas su užstorintu kūneliu, puikiai dirba, vilioja plėšrūnus savo šokiu vandens paviršiuje. Tinkantis net ir pačiuose sudėtingiausiose gaudymo sąlygose: vėjuotu oru kai yra didelės bangos vandens paviršiuje. Maslas turintis Living Eyes įtaisytas akis, taip pat barškutį su rezonatoriumi, du trišakius Owner ST-41 Cutting Point, holograminį strūktūrizuotą šviesą atspindintį paviršių.

Mira Shad 50SP

Paveikslėlis

Mažytis masalas imituojantis besimaitinantį mailiuką papraščiausiai tarsi užhipnuotizuoja ešerius, meknes ir šapalus. Puikiai tinka tiek mėtymui tiek ir velkiavimui. Turi neutralų plūdrumą. Įmontuotas barškutis, du trišakiai Owner ST-36 Super Needle Point, o taip pat ir šviesą atspindintį holograminį paviršių.

Mira Vibe 60S

Paveikslėlis

Beliežuvis „krenkas“, pravedimo metu, vibruoja ir triukšmauja. Puikiai tinka tiek lėtam trolingui tiek ir mėtymui. Skrenda kaip kulka, o kūnelis imituoja besimaitinančią mažą žuvelę. Idealus masalas tolimiems metimams. Akys Living Eyes, tarsi tikros žuvies bet, turinčios didesnius gabaritus, prie šios kompozicijos „stovi“ ir du trišakiai Owner ST-36 Super Needle Point, sumontuota ir šviesos atspindį atmušantis paviršius.

Savoy Minnow 113F

Paveikslėlis

Masalas su užstorintu kūneliu, ir nerentis visai negiliai. Pravedant vartosi, o pauzės metu lėtai kyla į vandens paviršių. Idealus mėtymui ir letam velkiavimui, tiek sūriame tiek gėlame vandenyje. Masalas sukurtas gaudymui stambiai žuviai. Living Eyes akys, ir įmontuotas barškutis su dviems trišakiais kabliukais Owner ST-36 Super Needle Point, šį masalą daro tikru plėšrios žuvies medžiotoju. Vobleris taip pat turi šviesą atspindintį holograminį kūno paviršių.

Bug Eye Bait 48F

Paveikslėlis

Mažytis krenkas su nedidelia grimzle. Pauzės metu iškyla į vandens paviršių. Pravedimo momentu tiesiog iš proto išveda ešerius, šapalus ar meknes. O akys Living Eyes, ir įmontuotas barškutis su dviem trišakiais Owner ST-36 Super Needle Point, tiesiog nepaprastai išdažytas paviršius išveda iš pusiausvyros ir visiškai apatiškus plėšrūnus.

Raizo Crank LR

Paveikslėlis

Plaukiantis krenkas su maksimalia grimzle – 2,2m. Pravedant atlieka aktyvią vibraciją, o pauzės metu labai lėtai kyla į vandens paviršių. Idealiai tinka lėtam trolingui ir mėtymui tiek sūriame tiek gėlame vandenyje. Šis masalas turintis nuostabias kiek išdidintas Living Eyes akis ir įmontuotą barškutį, o taip pat ir šviesą atspindintį kūnelio paviršių.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.03.06, 00:45

Naujiena nuo Megabass,naujasis "crank" tipo vobleris su titano liežuvėliu.

Z Crank X Jr. Titan

Paveikslėlis


ilgis: 67,5 mm.
svoris: 14 gr.
panyrimas: iki 0,5 m.

Kaina litais apie 95lt. + visokie atvezimo pribombasai..

Šis paviršinis vobleris specialiai sukurtas daugkartinio pasaulio čempiono Aarono Martensono.
Plonas ir stiprus titaninis liežuvėlis,įmontuotas "veidrodėlis" ir labai stiprūs žiedeliai, užtikrina platų ir energingą šio masalo žaidimą.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
antistatic333
Pranešimai: 1398
Užsiregistravo: 2011.08.15, 18:34
Miestas: Kaunas

Re: Vobleriai

Standartinė antistatic333 » 2013.03.06, 00:56

Dar vienas idomus vobleriukas nuo kompanijos Megabass Z-Crank Red Label ... rodos toks paprastas ir eilinis,nieko tokio,tik va jei ne ta kaina 170lt. + muito mokesčiai... :mrgreen:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Pelekaz
Pranešimai: 421
Užsiregistravo: 2012.02.17, 20:31

Re: Vobleriai

Standartinė Pelekaz » 2013.03.06, 01:00

Beja, cia ranku darbo, pacio Yuki Ito gaminti vienetiniai vobleriai. Ju pagaminta nedaug del to ir kaina relikvine
Esme musyse...


Grįžti į



Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 32 ir 0 svečių