Troškinta lydeka

Ingredientai:

  1. Lydeka, 1 kilogramas
  2. Sviestas, 2 šaukštai
  3. Svogūnai, 1 vienetas
  4. Morkos, 1 vienetas
  5. Citrinos, 0.5 vieneto
  6. Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
  7. Aliejus, 0.5 stiklinės
  8. Grietinė, 2 šaukštai
  9. Juodieji pipirai, truputį
  10. Lauras, lapeliai, 2 vienetai
  11. Druska, truputį

Gaminimas:
Išvalyta žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepinama aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylus citrinos sulčių, sultinio ir įdėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, troškinama 15—20 min. Baigiant troškinti supilama grietinė. Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis, pupelėmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − three =