Ingredientai:
- Lydeka, 1 kilogramas
- Sviestas, 2 šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
- Aliejus, 0.5 stiklinės
- Grietinė, 2 šaukštai
- Juodieji pipirai, truputį
- Lauras, lapeliai, 2 vienetai
- Druska, truputį
Gaminimas:
Išvalyta žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepinama aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylus citrinos sulčių, sultinio ir įdėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, troškinama 15—20 min. Baigiant troškinti supilama grietinė. Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis, pupelėmis.