ŠAUNUOLIS!
2009/2010 metų žiemos sezonas
Re: Žiemos sezonas
Kaip visada Algi tavo rašliava aukštumoje
ŠAUNUOLIS!
ŠAUNUOLIS!
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
q q kaip pas kitus rezultatai

-
Pikehunter
- Svetainės adminas
Čia tiems kas rašo, kad jau galima lipti ant visų telkinių, nes ledas 10-12 cm. Patikėkit manim tikrai ne ant visų. Ant mažesnių, negilių galima drąsiai, ant gilesnių reikia atsargiai. Buvo man pernai vienam Varėnos ežeriuke - vienam gale gal 15comų ledas, nuėjau net nesusimąstęs į kitą galą. Žiūriu pradėjo traškėt, sustoju, prasivalau sniegą, žiuriu bl ledas konkrečiai plonas - gal kokia 2-3 cm. Ir tą akimirką kai pagalvojau, kai skilo ledas kai fiso kokia 50 metrų įtrūkimas ten kur stoviu. Širdis paduose automatiškai atsidūrė. Tai dėžę palikau ir po biškį pasitraukiau. Gylis ten apie 12 m. Būčiau su galais nuėjęs, niekas neradęs. Paskui įsidrasinau ir iš lėto gryžau dėžės pasiimti.
Mano PASTEBĖJIMAS tiek iš praeitų tiek iš šios žiemos: ežeruose iš rytinės arba šiaurės rytų pusės kažkodėl visuomet yra silpniau užšalusios nei priešingos pusės. Taip kad reikia atkreipti dėmesį(!)
Mano PASTEBĖJIMAS tiek iš praeitų tiek iš šios žiemos: ežeruose iš rytinės arba šiaurės rytų pusės kažkodėl visuomet yra silpniau užšalusios nei priešingos pusės. Taip kad reikia atkreipti dėmesį(!)
na bus drąsuolių lipt ant ledo po tokio atodrėkio?
pagal mano duomenis tik 27d. ar 28d. bus šiektiek žemiau nulio (-2 /-6)
pagal mano duomenis tik 27d. ar 28d. bus šiektiek žemiau nulio (-2 /-6)
manau nebus 
o aš manau kad vis tiek atsiras pingvinu lipančių ant ledo
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
tomsius rašė:o aš manau kad vis tiek atsiras pingvinu lipančių ant ledo
Nu klausykit kolegos, neįžeidinėkit vienas kito. Lietuvoje daug šiomis dienomis žvejojančių, tame tarpe ir aš . Vakar važiavau porai valandų, tai mažų ešeriukų ir mekšriukų progaudžiau-bus lydekoms. Va dabar išvarau iki kalėdonių pietų biškį pasėdėt ant balos kur pliatkuose aprašiau - ant lydekų. Taip kad judėkit, judėkit
atsiprašau jei ką ižeidžiau.gal kitoi pusėj Lietuvos kitokios salygos, o pas mus nakti truputi pašala o diena viskas ištykšta.sniego svoris ant ledo didelis o ir ledas labai skirtingo storio.nee aš dar noriu ir naujų metų sulaukt,nelipsiu dabar kol nebus garantuotas ledas 
Nagi nagi Algi, kaip rezultatai pasisėdėjimo šiandieninio?
nepermirkai?
beje, SU ŠVENTĖM VISUS!
nepermirkai?
beje, SU ŠVENTĖM VISUS!
tai kaip sveikatėlės po persyvalgymo?
kažin ar kas bežvejoja
nes pas mus ir vakar ir šiandien lyja.jei taip ir toliau tai greitai ir varna ant ledo nebenutūps 
tokiu atveju atsiprasysim spiningu ir i upes mosuoti jais

-
Pikehunter
- Svetainės adminas
Vakar buvau iki pietų pažaist. Bandžiau su skrituliais , spiningėliu su blizgute, paskui sugalvojau ant spiningėlio užkabinti mekšriuką ir eit per eketes tikrinant jas po kokias 3 minutes. Gylis toj bloj iki 1 m. Ir nemažai joje rudenį ir žiemą lydekų sak pagaudė. Ale man kaip visada-suveikė posakis kibo vakar ir rytoj. Čia gal ta oro kaita kalta-stiprus vėjas pakilo, paskui lyt pradėjo. Nu nieko ryt rimtai varau, visai dienai. Irgi bandysiu ant gyvos bei su balansyru pažaisti 
sen neblogu eseriu pajemem sventojoje 
gal Bigmodi galėtum truputi plačiau apie matroskinu žvejybą? 
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
Nu tai va, kadangi turiu atostogų tai galima rimtai ir pažvejoti. Tai gi vakar dienos rezultatai-žvejota nedideliame negiliame (gylis iki 2 m) ežeriuke azdijų r. Gaudėm nuo 8 iki 16.30. Pagauta 4 lydekos (iki kilogramo) ir koks šimtas mikroskopinių ešeriukų,mekšriukų. Trys ant skritulių, viena ant balansyro. Dar buvo gal kokie 7-8 kibimai. Kiteims irgi panašiai. Kliovai iki10h ir atėjus 16 h apturėjom kelis kliovus vienu metu vienas po kito
Šiandien panašus ežeriukas alytaus r. Gaudžiau nuo 14 iki 16.30. Rezultatas vienas kliovasant skritulio ir pagauta viena lydekutė (apie 200gr)ant balansyro. Paleista atgal.
Ryt varau rimton žvejybon, kur preitą savaitę kolegos 6kg lydį ir dar kelias 1-2 kg lydekas įkalė
Šiandien panašus ežeriukas alytaus r. Gaudžiau nuo 14 iki 16.30. Rezultatas vienas kliovasant skritulio ir pagauta viena lydekutė (apie 200gr)ant balansyro. Paleista atgal.
Ryt varau rimton žvejybon, kur preitą savaitę kolegos 6kg lydį ir dar kelias 1-2 kg lydekas įkalė
turiu klausimėli apie balansyrus kadangi su jais nesu gaudes.ar pavadėli dedat ir jei dedat ar ešeriai nesibaido?nes lydekioks gali zilkute krimstelt 
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
Aš pagrinde ant jų lydekas gaudau, tai pavadį dedu. Tiesa neilgą (15-20cm) ir ploną (laiko 2-3kg). Geriausia išsirinkt tokį, kad būtų be atminties, kad balansyro kabliai nesikabinėtų už pavadžiotomsius
ryt bandau sventaje vel vakare idesiu info visa is abeju zvejybu 
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
bigmodis rašė:ryt bandau sventaje vel vakare idesiu info visa is abeju zvejybu
Gali ir kokį straipsniuką su foto imest
atrodo pradės vėl šaltukas tvarkyti ledo reikalus tvirtumui tai suderinsim laisvas dienas su uošviu ir bandysim.ačiu Pikehunter už info.bandysiu ko nebandžiau.tik nežinau ar iki naujų pavyks,bet tikiusi
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
tomsius rašė:atrodo pradės vėl šaltukas tvarkyti ledo reikalus tvirtumui tai suderinsim laisvas dienas su uošviu ir bandysim.ačiu Pikehunter už info.bandysiu ko nebandžiau.tik nežinau ar iki naujų pavyks,bet tikiusi
Sėkmės nelinkėsiu. Bandysi laimę ir ji ati ateis O šiaip, jei ką, klausk, kiek galėsiu ir žinosiu patarsiu
-
Pikehunter
- Svetainės adminas
Nu ką. Šiandien atpyliau tvarkingai visą dieną - pradėjau 8.30 ir nulipau po 17 (jau švietė mėnulis
). Žvejojau tame ežeriuke, kur prieš pora savaičių buvau http://www.spiningavimas.lt/zukle/pirmo ... zukle.html. Oras tai xierovas-sniegas, nemažas vėjas. Matyt ir lydekos po telkinio pakampius buvo išsislapčiusios, nes neaktyvios ir labai atsargios buvo. Gaudžiau skrituliais ir balansyrų (apėjau pora ratų aplink ežerą tikrindamas juo eketes). Kliovų turėjau nemažai-apie 10, o pagavau tik 2 (po kilą)-vieną ant gyvos, kitą ant balansyro (po 16h jau prietemoj). Dar buvo 7-8 vertimai, bet rupūžės tik mekšrus apkandžioja arba nutysia į žoles su visais galais. Ryt darau išeiginę Ketvirtadienį, penktadienį vėl judėsiu 
Beje ledo storis apie 15cm + sunkaus šlapio sniego apie 10cm. Anam ežere, kur užvakar gaudžiau buvo apie 10cm (darv sniego nebuvo). Kraštai gerokaim atšutę
Beje ledo storis apie 15cm + sunkaus šlapio sniego apie 10cm. Anam ežere, kur užvakar gaudžiau buvo apie 10cm (darv sniego nebuvo). Kraštai gerokaim atšutę
Na kaip ir žadėjau papasakosiu apie mano žiemines žuklės pamokėles. Pirmoji žvejyba vyko ant šventosios upės ledo
noriu priminti kad ten galioje draudimas iki gruodžio 31 dienos
bet mes draudimo nepaisėme nes tu lašių ar šlakiu senas dienas ten nebėra ir nebuvo
tai va apie 10 valanda užlipome ant ledo žvejų gana nemažai, bet veiksmo mažai kolega pagavo kokius 7 ešerius ir viena kuoja mano sąskaita tusčia, bejea buvo labai didele srovė ir ledas nelabai tvirtas kokiu 5-7 cm. nusprendėme ieškoti ešeriu arčiau kranto kur srovė mažesnė, ir tai puikiai pasiteisino nes pradėjom traukti ešerius viena po kito koliagai pavyko pagauti visai neblogu na o man irgi sekėsi
buvom pastate skritulius bet kibimu neturejom
na o antroji žvejyba dėl atlidžių buvo nevykusi. 
-
DoubleSoul
Sveiki. gal kas galėtų papasakoti kaip pasidaryti "vėlevėles"? girdėjau, kad nesunku, bet nesu matęs net kaip atrodo 
nuo pirmos draudze jom gauditi
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 6 ir 0 svečių