Vakar gavau naująjį Rapala Clackin Minnow 09, 9cm, 13gr. S(Silver)- spalvinimas. Kol das parduotuvėse aš jo nemačiau. Šiuo metu esant papuliariam twicingui, dauguma gamintojų stengiasi pagaminti natūralaus plūdrumo voblerius- Suspending. Kas keisčiausia, kad Rapala naujajį Clackin Minnow pagaminos lengvai skestantį, o naująjį Clackin Crank - lengvai kylantį.

- clackinminnow.jpg (20.15 KiB) Peržiūrėta 17372 kartus(ų)
Dėl tos priežasties atlikau pludrumo testą namų sąlygomis.
Man iškilo klausimas, kas yra lengvai skestasnti. Kad atsakyti į šį klausimą pripyliau kibira, kurio gylis 0,25m, vandens iš krano(apie 7*C). Atlikau tris skandinimus ir vidutinis greitis buvo 0.25m per 5 sekundes, tai 1m per 20 sekundziu.

- CIMG5422.JPG (32.94 KiB) Peržiūrėta 17372 kartus(ų)
Kadangi aš žvejoju tik su pavadėliais dėl to visada iškabinu orginalų žiedelį

- CIMG5426.JPG (40.74 KiB) Peržiūrėta 17369 kartus(ų)
Po žiedelio iškabinimo vobleris pasidarė dar pludresnis ir 0,25m paskendo per 9 sekundes, tai 1m per 36 sekundes.
Užkabinus karabiną su pavadėliu vėl vobleris pasiekė skendimo greitį 0,25 per 5 sekundes.
Pastaba: voblerio skedimo greitį įtagoja vandens temperatūra, t.y. kuo temperatūra didesnė, tuo vandens tankis mažesnis, dėl to tokio pat svorio kūnas vandenyje skesta greičiau. Taip pat, įtakoja naudojamas valas ir jo storis. Pintas valas yra neskestantis, dėl to, jeigu jis storas, tai skendimo greitį sumažina.
Išvada: Mano nuomone, reikia visuomet iškabinti žiedelį, nes naudojant pavadėlį su karabinu, karabinas iš dalies kompensuoja žiedelio svorį ir žiedelio iškabinimas neturi jokios įtakos voblerio darbui.