Keptas ešerys grybų padaže

Ingridientai:

  1. 1 kg nuvalytų ešerių,
  2. miltų, riebalų,
  3. druskos, citrinos sulčių,
  4. 1 šaukštas sviesto arba kitų riebalų,
  5. 1 šaukštas miltų,
  6. 0,5 stiklinės žuvų arba grybų sultinio,
  7. 0,5 stiklinės grietinės,
  8. 1 šaukštas baltojo vyno arba citrinos sulčių,
  9. 1 rūgštus obuolys,
  10. 1 kiaušinio trynys,
  11. 125 g savo sultyse virtų grybų.

Gaminimas:
Žuvis supjaustyti gabalais, pabarstyti prieskoniais ir kiek palaikyti. Paskui apvolioti miltais, iš abiejų pusių iki rusvumo apkepinti ir sudėti į dubenį. Įkaitintuose riebaluose iki auksinės spalvos pakepinti miltus, įpilti sultinio, vyno, įdėti grietinės, tarkuotą obuolį, prieskonių ir viską pavirinti. Tada įdėti kiaušinio trynį. Žuvies gabalus užpilti pagamintu padažu, ant viršaus sudėti savo sultyse virtus grybus. Valgį patiekti karštą. Prie jo tinka virtos bulvės arba bulvių košė ir salotų lapelių arba ridikėlių salotos. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =