Ingredientai:
- Žuvis, 1 kilogramas
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 40 gramų
- Batonas, riekės, 2 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, virti, 3 vienetai
- Actas, truputį
- Muskatas, truputį
- Druska, truputį
- Petražolės, truputį
- Džiūvėsėliai, truputį
Gaminimas:
Nuvalyta žuvis (be kaulų) sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Į masę įberiama smulkiai supjaustytų svogūnų, spirgintų lašinių, smulkiai sukapotų petražolių, druskos. Viskas išminkoma. Kekso forma ištepama riebalais, išbarstoma džiūvėsėliais. Pusė masės sukrečiama į formą, ant jos suberiami smulkiai supjaustyti kiaušiniai ir uždengiama likusia mase. Viršus palaistomas riebalais. Kepamas orkaitėje 1 val. Iškepęs kepsnys išverčiamas ant lėkštės ir atšaldomas. Tiekiamas papuoštas virtomis daržovėmis, petražolėmis.