Žuvies kepsnys

Ingredientai:

  1. Žuvis, 1 kilogramas
  2. Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 40 gramų
  3. Batonas, riekės, 2 vienetai
  4. Pienas, 0.5 stiklinės
  5. Svogūnai, 2 vienetai
  6. Kiaušiniai, virti, 3 vienetai
  7. Actas, truputį
  8. Muskatas, truputį
  9. Druska, truputį
  10. Petražolės, truputį
  11. Džiūvėsėliai, truputį

Gaminimas:
Nuvalyta žuvis (be kaulų) sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Į masę įberiama smulkiai supjaustytų svogūnų, spirgintų lašinių, smulkiai sukapotų petražolių, druskos. Viskas išminkoma. Kekso forma ištepama riebalais, išbarstoma džiūvėsėliais. Pusė masės sukrečiama į formą, ant jos suberiami smulkiai supjaustyti kiaušiniai ir uždengiama likusia mase. Viršus palaistomas riebalais. Kepamas orkaitėje 1 val. Iškepęs kepsnys išverčiamas ant lėkštės ir atšaldomas. Tiekiamas papuoštas virtomis daržovėmis, petražolėmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − four =