Žuvis drebučiuose

Ingredientai:

  1. Žuvis, 1 kilogramas
  2. Morkos, 100 gramų
  3. Svogūnai, 1 vienetas
  4. Česnakai, 1 vienetas
  5. Petražolės, truputį
  6. Salierai, šaknis, truputį
  7. Vanduo, 1.5 litro
  8. Lauras, lapeliai, 2 vienetai
  9. Kvapieji pipirai, 4 vienetai
  10. Druska, truputį
  11. Cukrus, truputį

Gaminimas:
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − seven =