Farširuota lydeka kepta orkaitėje

Ingredientai:

  1. Lydeka, 1.5 kilogramo
  2. Svogūnai, 1 vienetas
  3. Morkos, 2 vienetai
  4. Kiaulienos lašiniai, 150 gramų
  5. Kiaušiniai, 3 vienetai
  6. Druska, pagal skonį
  7. Juodieji pipirai, pagal skonį
  8. Prieskoniai, žuvies, pagal skonį

Gaminimas:
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + five =