Ingredientai:
- Lydeka, 1 kilogramas
- Aliejus, 2 šaukštai
- Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
- Citrinos, 1 vienetas
- Grietinė, 2 šaukštai
- Druska, truputį
- Juodieji pipirai, truputį
Gaminimas:
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.