Kepta lydeka

Ingredientai:

  1. Lydeka, 1 kilogramas
  2. Aliejus, 2 šaukštai
  3. Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
  4. Citrinos, 1 vienetas
  5. Grietinė, 2 šaukštai
  6. Druska, truputį
  7. Juodieji pipirai, truputį

Gaminimas:
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 10 =