Prancūziška žuvienė

Ingredientai:

  1. Žuvis, šviežia, 2 kilogramai
  2. Aliejus, 2 šaukštai
  3. Svogūnai, 2 vienetai
  4. Pomidorai, 2 vienetai
  5. Svogūnai, laiškai, truputį
  6. Čiobreliai, šakelės, 2 vienetai
  7. Petražolės, šakelės, 5 vienetai
  8. Lauras, lapelis, 1 vienetas
  9. Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
  10. Apelsinai, žievelė, džiovinta, truputį
  11. Baltas vynas, truputį
  12. Druska, pagal skonį
  13. Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:
Žuvis nuvaloma, nuplaunama, nupjovus pelekus, galvas, uodegas (smulkios žuvelės paliekamos sveikos), supjaustoma gabalais, išimami kaulai. Svogūnai supjaustomi storais žiedais ir apkepinami aliejuje. Į juos sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai, suberiami svogūnų laiškai, petražolių lapeliai, čiobreliai, įmetamas lauro lapelis, supilami sugrūsti česnakai ir apelsino žievelė. Viskas truputį patroškinama, po to sudedamos uodegos, galvos, pelekai ir kietesniais raumenimis žuvis (ungurys, uotas). Pasūdoma ir įpilama vandens, kad žuvis būtų apsemta. Puodas su produktais pastatomas ant didelės ugnies ir greitai užvirinamas. Verdama 7—8 min. Po to sudedamos minkštesniais raumenimis žuvys ir dar 7 min. paverdama. Žuvienė verdama ne ilgiau kaip 15 min. Tuomet sriuba nuo ugnies nukeliama, į ją įpilama gero baltojo vyno, įberiama daug pipirų, ir viskas dar 5 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Žuvies sultinys perkošiamas per sietą, į jį įdedama pakepintų ar šviežių duonos riekelių. Sriuba išpilstoma į lėkštes ir paduodama. Žuvis atnešama atskirai, pašildytame dubenyje, apibarstyta petražolių lapeliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =