2014 m. lydekų sezono atidarymas

       Sezoną nutariau atidaryti sekančią po Velykų dieną. Kadangi senasis Brigas jau parduotas ir laukiu parvaziuojant didesnio Busho, teko tenkintis juokinga, bet vis dar plaukiančia, nezinau tiksliai 20 ar 30 metų senumo, tėvo kadaise nupirkta Omega valtimi. Dėl šios priežasties teko rinktis ir nedidelį telkinį. Slaptas, man gerai pažystamas Dzūkijos ežeriukas pasitiko gražiu, saulėtu, ramiu rytu. Tik aš ir ežeras. Daugiau nei gyvos dvasios. Kaifas, ramybė, civilizacija kažkur anapus. Ir dar didesnis malonumo jausmas prasidėjo jau po kokia 10 minučių žvejybos – pirma lydeka ant Lucky craft Pointer 78 american shado. Po to apie gerą pusvalandį nei bumt. Pakeičiau dislokacijos vietą ir prasidėjo… Kibimai sekė po kibimo. Kai tik patraukiu vieną ar kelias lydekas (nemažai ir lydekų vaikų), tik apstoja kibimas, pasislenku 50-100metrų į šoną – ir vėl smagumas. Kibo praktiškai ant visko, ką bandžiau (Lucky craft Pointeriai 78/100, Jackall Squad Minnow 80 gold black, OSP Bent Minnow ir t.t).

      Tiesa crankus kažkodėl atsisakė lydekos valgyti. Metalo ir gumos nebandžiau, nes ir taip gerai ant voblerių kibo. 95% kibimų sulaukiau ant pauzės – pasuki rite 2-3 apsisukimus ir 3-5 sekundes pauzė. Ir ant tos pauzės kala. Įdienojus, apie 13-14h, pasikeitė oro sąlygos – apsiniaukė, pakilo vėjas, banga. Tuo metu kaip tik perplaukinejau į kitą vietą užmetęs legendinį Jackall Magalon voblerį. Pasiyręs pora šimtų metrų, sustojau ir ruošiausi leist inkarą – ir tuo metu kai trenks per spiningą, jis sulinko. Teko pasigalyneti apie 5 min, nes gylio nera, o lydeka iškarto į žolės varo. Teko krapštyti ją iš ten. Tačiau viskas sėkmingai ir 4,5 kg lydeka valtyje. Magaloną įrijus praktiškai iki pilvo.

       Susitvakęs viską, vėl nutariau gryžt į tą pačią vietą patikrinti. Uzsiinkaruoju, metimas, keli pasukimai, pauzė. ir ant ilgesnės pauzės vėl kibimas. Jaučiu vėl normali lydeka. Vėl ilgoka kova ir 4kg lydeka valtyje. Tiesa pastaroji jau net taip agresyvai puolus masalą ir šis vos įsikabinęs į lūpos kraštą. Sudirbo vėl tas pats Jackall Magalon. 
Po to didžiųjų lydekų kibimai apstojo ir kibo tik ant legelumo ribos balansuojančios žuvys ir mažesnės. Buvo ir tokių piktų.


      Visos jos, aišku, paleistos toliau augti. 
      Viso pagauta lydekų be skaičiaus. Smagi žvejyba. Tikėsimės visi metai bus tokie. Tfu tfu tfu
      Išbandytas spiningas Major craft Rizer RZS-702M pateisno savo puikiai – labai gerai dirbo su 78-120cm vobleriais, be problemų valdėsi piktosios lydekos, super amortizavo jų smūgius. 

Algirdas/Pikehunter
2014.04.21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =