Kalėdinis saldus starkis

Ingredientai:

  1. Starkio filė 400g
  2. Sviestas 50g
  3. Jūros druska 5g
  4. Lazdynų riešutai 15g
  5. Žemes riešutai 15g
  6. Razinos 15g
  7. Medus 15g
  8. Baltas vynas (saldus) 50g
  9. Melisų lapai 0,5g
  10. Aliejus 50g

Paruošimas:
Žuvies file apibarstome druska ir kepame aliejuje iki auksinės spalvos.
Keptuvėje su sviestu kepame riešutus, nuplautas razinas, dedame medaus, pilame vyno ir troškiname maišydami, kol išgaruos vynas.
Į lėkštę dedame troškintus riešutus, ant viršaus keptą žuvį ir puošiame smulkiai supjaustyta šviežia melisa arba mėta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 8 =