Ingredientai:
- Lydeka, 1 kilogramas
- Burokėliai, sultinys, 0.5 litro
- Svogūnai, 2 vienetai
- Petražolės, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Burokėliai, 1 vienetas
- Lauras, lapelis, 1 vienetas
- Kmynai, 1 šaukštelis
- Gvazdikėliai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
- Sviestas, 1 šaukštas
- Juodieji pipirai, truputį
- Druska, truputį
- Citrinos, žievelė, truputį
Gaminimas:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.