Ingredientai:
- Starkis, 1 kilogramas
- Juodieji pipirai, 4 vienetai
- Gvazdikėliai, 4 vienetai
- Lauras, lapeliai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Aliejus, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Sviestas, 30 gramų
- Druska, truputį
Gaminimas:
Iš prieskonių bei prieskoninių daržovių išverdamas marinatas ir jame apie 1 val. laikoma išvalyta supjaustyta žuvis.
Iš kiaušinių, miltų, pieno užmaišoma grietinės tirštuma tešla. Joje pavoliojami sterko gabalai ir kepami riebaluose, kol parusvėja. Tada sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami trupučiu tirpinto sviesto ir apdėliojami pakepintais svogūnais. Prie šios žuvies tinka karštos troškintos daržovės, o jei patiekalas šaltas — majonezas.