Marinuotas keptas sterkas

Ingredientai:

  1. Starkis, 1 kilogramas
  2. Juodieji pipirai, 4 vienetai
  3. Gvazdikėliai, 4 vienetai
  4. Lauras, lapeliai, 2 vienetai
  5. Morkos, 1 vienetas
  6. Aliejus, 0.5 stiklinės
  7. Kiaušiniai, 2 vienetai
  8. Pienas, 0.5 stiklinės
  9. Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
  10. Svogūnai, 3 vienetai
  11. Sviestas, 30 gramų
  12. Druska, truputį

Gaminimas:
Iš prieskonių bei prieskoninių daržovių išverdamas marinatas ir jame apie 1 val. laikoma išvalyta supjaustyta žuvis.
Iš kiaušinių, miltų, pieno užmaišoma grietinės tirštuma tešla. Joje pavoliojami sterko gabalai ir kepami riebaluose, kol parusvėja. Tada sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami trupučiu tirpinto sviesto ir apdėliojami pakepintais svogūnais. Prie šios žuvies tinka karštos troškintos daržovės, o jei patiekalas šaltas — majonezas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 4 =