Žuvis, kepta folijoje

Šiam patiekalui tinka starkis, lydeka, ešerys ir kitos žuvys.
Nuvalom žvynus, išimam vidurius, didesnei žuviai galima padaryti apie 1-2 cm gylio įpjovimą per nugarą iki uodegos.
Lengvai pabarstom druska (nepersūdykit), prieskoniais, tiks viskas ką turim po ranka (pipirai, vegeta, česnakai, žuvies prieskoniai ir t.t.). Jeigu žuvis buvo su ikrais sudėkit juos į vidų. Visą žuvį sutepkit majonezu. Gerai susukam į foliją. Jei namie, kepti galima orkaitėje (apie 40-50 min prie 220 ºC), jei lauke – grilyje, ant grotelių virš laužo ar laužo žarijose. Kepant žarijose pavartykit, kad nepridegtų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =