Žuvų dešrelės

Ingredientai:

  1. 400 g šviežių žuvų filė (menkių, lydekų),
  2. 80 g rūkytų žuvų filė,
  3. 40 g batono arba baltos duonos,
  4. 80 g pieno,
  5. 6 skiltelės česnakų,
  6. kiaušinis,
  7. 20 g sviesto,
  8. druskos,
  9. maltų juodųjų pipirų,
  10. džiūvėsėlių,
  11. aliejaus kepimui.

Kaip gaminti?
Šviežias žuvis (be odos) du kartus permalkite mėsmale kartu su piene mirkytu batonu ir rūkytomis žuvimis, faršą pasūdykite, gardinkite pipirais, įmuškite kiaušinį, dėkite aptirpusį sviestą, grūstus česnakus, pilkite likusį pieną ir viską gerai išmaišykite. Iš šio faršo lipdykite nedideles dešreles, voliokitas jas maltuose džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje. Tada dar 5 minutes kepkite orkaitėje. Prie šių dešrelių tinka virtos bulvės, marinuoti burokėliai, kečupas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − nine =